TÜRKİYE’DE AZINLIK ARAYAN AZINLIKLAR

Yıllardır bu ülkede yaşar ve tarihini okurum,ne anayasada nede başka bir yerde azınlıklara ikinci sınıf vatandaş muamelesi ne duydum ne gördüm.
Hatta Devletin en üst kademelerine gelebilmeleri için her türlü yasal anayasal düzenlemeler mevcut.
Türk kimliği bile siyasi kimlik olarak görülmüş ve vatandaşlık bağı ile bağlı herkes Türk sayılarak her vatandaşımıza kimliğine bakılmaksızın milletvekilliği ,başbakanlık ,cumhurbaşkanlığı yolu ardına kadar açılmıştır.

Böyle olduğu halde nedir bu bağırtı çağırtı …

Bir AB ülkesi olan Yunanistanın Azınlık olarak gördüğü batı trakyadaki türklere yaptıkları devam ettiği halde neden hedef biz oluyoruz.
Veya Bulgaristan, Veya Almanya , Veya İsvisçre ,ABD yi anlatmaya bile gerek yok.
Niye bunları diyorum ;
Ne akıllanmaz bir toplumuz
Geçenlerde Kıbrış rum kesiminin cumhurbaşkanının söylediklerini okudum.

Bir AB ülkesi olan Rum kesimi Bakın nasıl bakıyor Kıbrıs Türklerine ;

Kıbrıs Rum yönetimi eski liderlerinden Glafkos Klerides, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un Kıbrıslı Türkleri hiçbir zaman toplum olarak görmediğini, onlara klasik azınlık haklarından başka hak tanımayı asla kabul etmediğini belirterek, ”Papdopulos, Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görüyor” dedi.

Rumların Kıbrıslı Türkleri yok etme planlarını içeren Akritas Planının büyük
bölümünü Papadopulos’un yazdığını kaydeden Klerides, Papadopulos’un, 1964′te ABD Büyükelçiliğine giderek meşhur, ”Türkler adaya çıkmaya kalkışırlarsa Kıbrıs’tan Türkleri temizlemek için 1 saat 45 dakikamız var” sözlerini söylediğini de doğruladı.

Klerides, ”Tasos Papadopulos’un Kıbrıslı Türkleri hiçbir zaman toplum olarak tanımadığını, aksine, onların (Türklerin) Kıbrıs Cumhuriyeti içerisinde azınlık olarak var olduklarına inandığını” dile getirdi.